کارگروه تحقیق و توسعه
با سرعت رشد تمامی صنایع و خدمات در دنیای امروزه، توقف و ایستایی به منزله مرگ تدریجی یک سازمان(واحد) خواهد بود. لذا جهت جلوگیری از این امر، تاسیس واحدی به نام تحقیق و توسعه در هر مجموعهای که ارائهدهنده خدمت و یا صنعتی است، به امری ضروری تبدیل شده است. شرح وظایف واحد مذکور شامل فعالیتهای سازنده برخواسته از یک بنیاد سیستماتیک است که با هدف افزایش دانش انسانی و فرهنگ اجتماعی و بهرهگیری از این دانش در کاربردهای جدید، صورت میپذیرند.
به بیانی دیگر میتوان عنوان داشت که تحقیق و توسعه حرکت به سمت آیندهای روشن و فعالیتهای بلند مدت در دانش و تکنولوژی با استفاده از تحقیقات علمی میباشد.
از طرفی یونسکو تعریفی کوتاه و مختصر از تحقیق و توسعه ارائه داده است: ” تحقیق و توسعه عبارت از فرایند پویای به هم پیوستهای از تحقیقات پایه، تحقیقات کاربردی و تحقیقات توسعهای است که نتایج علمی هر مرحله به صورت ذخیرهای از دانش در طول زمان گردآوری میگردند و این ذخایر به عنوان ورودی مهم و با ارزشی است که منشا ایدهها و اختراعات جدیدی در مرحله عمل میشود. “
کارکرد های تحقیق و توسعه در هر مجموعه
تحقیق و توسعه برای هر مجموعهی سیستماتیکی از چندین جهت می تواند حائز اهمیت باشد:
-
حفظ کارایی موجود مجموعه و جلوگیری از عقبگرد آن
-
مقایسه مجموعه خودی با سایر مجموعههای هم تراز و ذخیره کردن اطلاعات جهت ارتقای مجموعهی خودی
-
مواجههی علمی و اصولی با مسائل ایجاد شده در مجموعه
-
نظارت عمودی و جامع بر فعالیت مجموعه جهت تطبیق اهداف و دستآوردها
چرایی ضرورت ایجاد واحد تحقیق و توسعه در گروه باران:
گروه باران با توجه به تجربه یک دهه تلاش در جهت اهداف متعالی خود، به عنوان مجموعه ای سیستماتیک منتظم از ارائه دهنده خدمتهای مشخص به امعه هدف خود محسوب میشود. از ضروریات یک مجموعهی اصولی، توانایی حل مسائل در خود، نظارت بر خود و ایجاد شرایط توسعهی هرچه بیشتر کیفیت و کارایی خود، می باشد. از همین روی گروه دانشجویی باران نیز باید بتواند این ضروریات را با توجه به تعاریف ارائه شده از واحد تحقیق و توسعه در بالا و همچنین با عنایت به توانایی های موجود و بالقوه خود، به صورتی علمی مهیا سازد. واحد تحقیق و توسعه به دلیل جایگاه خاص خود می تواند بیشترین کارایی را در این زمینه برای گروه داشته و به هرچه کاراتر و پویاتر شدن گروه دانشجویی باران در راستای اهدافش کمک به سزایی نماید.